Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka 43 pregleda
na parkiralištu Gomila

Dobili još jednu punionicu za električna vozila

punionica za električna vozila
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Na obje riječke punionice moguće je istodobno punjenje dva vozila

U Rijeci je puštena u rad i druga ELEN punionica za električna vozila smještena na parkiralištu Gomila. Već se jedna punionica nalazi na parkiralištu Delta, a u rad je puštena u veljači ove godine.

ELEN punionice u Rijeci postavljene su temeljem 'Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila', gdje je Grad Rijeka dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionice uz tehničku podršku Elektroprimorja Rijeka.

Na obje riječke punionice moguće je istodobno punjenje dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje je besplatno, no potrebno je imati RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu: elen@hep.hr .

Od kolovoza 2015. godine, u Rijeci je u podzemnoj garaži Zagrad B u funkciji super brza punionica za elektro vozila, koja može istovremeno puniti 4 elektro vozila i 2 elektro skutera koju je realizirala tvrtka Grada Rijeke Rijeka promet, priopćili su iz Grada Rijeke.