Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Grad Zaprešić želi izraziti zahvalnost građanima koji spašavaju živote

Dobrovoljnim darivateljima krvi besplatno parkiranje

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Pravo na besplatno parkiranje ostvaruju muškarci koji su darovali krv više od 35 i žene koje su darovale krv više od 25 puta

Od 1. siječnja je dobrovoljnim darivateljima krvi, koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište u Zaprešiću i pripadajućim mu naseljima, omogućeno besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima na području grada Zaprešića. Odlukom gradonačelnika o besplatnom parkiranju za dobrovoljne darivatelje krvi,  pravo na besplatno parkiranje ostvaruju muškarci koji su darovali krv više od 35 puta i žene koje su darovale krv više od 25 puta.

Vrijednost izdanih besplatnih parkirališnih karata će komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o., kao organizatoru parkiranja, mjesečno podmirivati Grad Zaprešić iz sredstava osiguranih u gradskom proračunu, a temeljem dostavljenih računa s obračunatom vrijednošću besplatnih parkirališnih karata važećih u prethodnom mjesecu, kažu u Gradskoj upravi.

Uz neka prava koja svi dobrovoljni darivatelji krvi u Hrvatskoj ostvaruju temeljem Zakona o radu i Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, Grad Zaprešić dodatno želi izraziti zahvalnost svojim građanima koji sudjeluju u spašavanju tuđih života nesebično darujući dio sebe.