Izbornik
Naslovnica Gradovi
Kninsko groblje

Dočekala ih obavijest da će im oduzeti grobna mjesta zbog neplaćanja

U Kninu na grobovima osvanule obavijesti za sve neplatiše o gubitku grobnog mjesta
1/5
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Obavijesti koje su bile nalijepljene na nadgrobnim spomenicima ostavila je kninska komunalna tvrtka "Čistoća i zelenilo", a većina ih je bila na grobovima pravoslavaca

- Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, a za isto nije plaćena grobna naknada deset godina. Temeljem te činjenice ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje - poruka je to koja je na kninskom groblju uoči blagdana Svih svetih dočekala više građana te ih neugodno iznenadila. 

Obavijesti, koje su bile nalijepljene na nadgrobnim spomenicima, ostavila je kninska komunalna tvrtka "Čistoća i zelenilo", a slučajno ili ne većina obavijesti bila je ostavljena na grobovima pravoslavaca.

- Po tradiciji odem na Gradsko groblje sa suprugom, djecom, snahom i unucima … I imam što za vidjeti! Usput me prijatelji i poznanici upozoriše da sam 'neplatiša', a bilo je i drugih neprijatnih komentara - poruka je koju je portalu Tris.com.hr dostavio jedan njihov čitatelj. Prema njegovim riječima najgore u cijeloj situaciji je bilo to što je njegova obitelj redovno podmirivala sve obveze, što je dokazao i uplatnicama, pa mu nije jasno zbog čega ga je ta obavijest dočekala i pokvarila mu blagdan.