Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Prva Večer vina u Perivoju

Domaća vina isprepletena našičkom povijesti

Crtice iz našičke povijesti i povijesti obitelji Pejačević posjetiteljima su dočarale djelatnice Zavičajnog muzeja Našice i članovi HKD-a “Lisinski” Našice, odjeveni u povijesne kostime izrađene prema fotografijama obitelji Pejačević

U organizaciji Grada Našica i gradske Turističke zajednice održana je prva Večer vina u perivoju Našice. Upriličena je vinska šetnja kroz perivoj uz degustaciju vina našičkog kraja.

Crtice iz našičke povijesti i povijesti obitelji Pejačević posjetiteljima su dočarale djelatnice Zavičajnog muzeja Našice i članovi HKD-a “Lisinski” Našice, odjeveni u povijesne kostime izrađene prema fotografijama obitelji Pejačević.

Ugodnom ozračju pridonijeli su i dobro raspoloženi vinari i Tamburaški sastav Stravianae, a posjetitelji su nakon šetnje perivojem uživali u bogatom izboru vina lokalnih poljoprivrednih gospodarstava, članova Udruge voćara i vinogradara Našice i Enosophie Feričanci te gastroponudi kod Posjetiteljskog centra, za koju su se pobrinuli članovi Lovačkog društva Jelen i Udruge starih sportova “Slavonac” Našice.

Cilj ove manifestacije bio je prezentirati domaća vina isprepletena činjenicama iz našičke, točnije povijesti obitelji Pejačević.

– Ovo je izuzetno važna manifestacija na temelju koje ćemo pričati novu turističku priču u koju smo uvezali obitelj Pejačević, ali isto tako jako nam je važan i gospodarski dio, a to je predstavljanje Feričanačkog vinogorja – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.