Izbornik
Naslovnica Gradovi 376 pregleda
U prestižnom društvu

'Doživljaji koji se mogu iskusiti na šibenskim tvrđavama u samom su svjetskom vrhu'

Tvrđave u Šibeniku
1/9
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Na Hrvatsko-britanskom forumu predstavljen je Šibenik i revitalizirane tvrđave kao primjer odlične prakse učinkovitog upravljanja kulturnim dobrima

Ekonomija doživljaja i njezin utjecaj na gospodarski rast i razvoj s primjerima dobre prakse iz Velike Britanije i Hrvatske bili su glavna tema Hrvatsko-britanskog foruma koji je jučer u Zagrebu okupio brojne stručnjake iz obje zemlje.

Na panelu 'Kreativno stvaranje doživljaja na izvornim lokacijama' predstavljen je Šibenik i revitalizirane tvrđave kao primjer odlične prakse učinkovitog upravljanja kulturnim dobrima.

- Drago nam je što je grad Šibenik prepoznat kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj te je dobio priliku predstaviti se na važnom forumu poput ovog. Naše zadovoljstvo tim je veće što na forumu uz Šibenik sudjeluju predstavnici prestižnih destinacija i događaja u Hrvatskoj, Rijeke kao europske prijestolnice kulture 2020. te Turističke zajednice grada Zagreba s projektom Adventa u Zagrebu - kazao je gradonačelnik Željko Burić, priopćili su iz gradske uprave.

Grad Šibenik je na forumu predstavljen kroz rad i djelovanje ustanove Tvrđave kulture Šibenik, a kao panelist je sudjelovala Vera Jergović Bolanča.

- Kreiranje doživljaja koje posjetitelj može iskusiti na šibenskim tvrđavama u samom je vrhu svjetske prakse ekonomije doživljaja te su iskustva koja posjetitelj odnosi iz Šibenika prepoznata je na nacionalnom i internacionalnom nivou - istaknuto je na jučerašnjem panelu.

Forum se održavao u organizaciji britanskog Veleposlanstva u RH i britanskog Ministarstva međunarodne trgovine u partnerstvu s Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), Britanskim poslovnim centrom u Hrvatskoj i tvrtkom Filipović poslovno savjetovanje, a otvorio ga je Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj. Na forumu su nazočili ministar turizma Gari Cappeli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.