Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ivan Bosančić:

'Drago mi je da su Vinkovci i dalje vjerni HDZ-u'

Ivan Bosančić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
U četiri godine napravit ćemo puno za naš grad i naše građane, poručio je Bosančić koji je s 37 godina jedan od mladih gradonačelnika

Ivan Bosančić (HDZ) novi je gradonačelnik Grada Vinkovaca. Tako su Vinkovci poslije 20 godina vladavine Mladena Karlića dobili novog gradonačelnika. Bosančić je u drugome krugu osvojio nekih 52 posto glasova Vinkovčana.

- Prezadovoljan sam rezultatom. Drago mi je da su Vinkovci ostali i dalje vjerni HDZ-u tako da u naredne četiri godine zajedno možemo nastaviti razvijati naš grad. HDZ ima gradonačelnika, a imamo i većinu u Gradskom vijeću što je iznimno bitno - rekao je Bosančić nakon izbora.

Zahvalio je svim biračima koji su obavili svoju građansku dužnost kao i protukandidatima na izbornoj utrci.

- Vjerujem da ćemo u četiri godine napraviti puno toga za naš grad i naše građane - poručio je Bosančić koji će sa svojih 37 godina biti jedan od mladih gradonačelnika u Hrvatskoj uopće. Bosančić je u drugom krugu pobijedio Darka Posarića (Most) koji je također, kako je rekao, veoma zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom. Podsjetio je kako je Most mlada stranka koja još nema razvijenu infrastrukturu, ali i da je svejedno tijesno izgubio.

– Svi smo imali iste šanse danas, a odlučili su oni koji su izašli na birališta. To je prava demokracija i to je trenutno volja ljudi. Ipak, moram naglasiti kako je bilo puno nepravilnosti, kršenja izborne tišine, a naši promatrači su na biralištima spriječili brdo toga. Vjerujem da smo bili tako organizirani da bi u prvome krugu imali najmanje jednoga vijećnika više - rekao je Posarić