Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zahvaljujući projektu imaju posao

Educirano 16 koprivničkih pomoćnika u nastavi

pomoćnici u nastavi Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Za 13 polaznica osposobljavanje je financirao Zavod za zapošljavanje dok su si tri polaznice same platile tečaj

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta dodijelio je uvjerenja nezaposlenim osobama evidentiranim na Zavodu za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, koje su se u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica osposobljavale za pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. 

Ukupno 16 polaznica dobilo je uvjerenje od čega je njih 13 osposobljavanje financirao Zavod za zapošljavanje dok su si tri polaznice same platile tečaj, priopćili su iz gradske uprave.

Jednaki uvjeti za sve

- Pomoćnici u nastavi su važan projekt jer upravo kroz njega se omogućavaju jednaki uvjeti za sve one koji od početaka svojih života nisu imali jednaku priliku za razvoj svojih potencijala i napredovanje – rekao je Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica također kroz projekt Odjek II sudjeluje u aktivnostima vezanim uz pomoćnike u nastavi.

- Iskustva na projektu Odjek I i Odjel II su nam jako dobra, zadovoljni su učenici kojima je pomoć potrebna, njihovi roditelji ali i nastavnici te pomoćnici koji zahvaljujući projektu imaju posao. Koristi su doista višestruke – zaključio je Jakšić.

Sam program pomoćnika u nastavi trajao je 240 sati, od čega je 100 sati bilo praktične nastave, koju su polaznice odradile u Osnovnoj školi Braća Radić.

Ove edukacije samo su jedne u nizu koje provodi Pučko otvoreno učilište Koprivnica. Oko tri tisuće ljudi u prošloj godini prošlo je neku od edukacija koje Pučko otvoreno učilište nudi, brojka je to koja dosita opravdava status učilišta kao najboljeg u državi.