Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Čestitke roditeljima

Ena je prva beba rođena u 2017. u sisačkoj Općoj bolnici

prva beba u Sisku
1/4
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Prošle je godine u sisačkom rodilištu rođeno 877 djece, što je za 20 djece više nego 2015. godine

Djevojčica Ena prva je beba rođena u 2017. u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“. Nju je u 4,10 sati 1. siječnja rodila medicinska sestra iz Jasenovca Diana Ćorić. Diani je to prvo dijete, a Enu, tešku 4,10 kilograma i dugu 53 centimetra rodila je bez ikakvih problema. U bolnicu je stigla došla u novogodišnjoj noći, nešto prije 1 sat, a rodila je tri sata kasnije. Za tako uspješan porod, kaže Diana, zaslužna je i ginekologinja Katarina Batinjan.

Nakon nje, u 8.36 sati malu Nani rodila je Slađana Bogdan iz Palanjka.

Kako je rečeno, prošle je godine u sisačkom rodilištu rođeno 877 djece, što je za 20 djece više nego 2015. godine. Nakon više godina, prvi put je tako u Sisku zabilježen porast rođenih. Prve rodilje i bebe u 2017. obišla je, čestitala, i darivala gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. 

- Veseli me porast poroda u Sisku. Želim liječnicima i osoblju sisačkog rodilišta još više posla u ovoj godini. Grad će svojim potporama, koje su sada povećane na 2.000 kuna po rođenom djetetu, i nadalje nastojati pomoći mladim roditeljima - rekla je gradonačelnica.