Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Fibula

Festival dokumentarnog filma 13. put u Sisku

Fibula
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U svojih 12 izdanja na Fibuli je prikazano preko 150 dokumentarnih filmova stotinjak različitih autora te je najstariji festival filma u Sisačko-moslavačkoj županiji

Revija dokumentarnog filma Fibula po 13. će se put u Sisku održati od petka, 28. rujna pa do nedjelje, 30. rujna, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji sisačkoga Doma kulture.

"Prikazat ćemo osam filmova, sve će biti sisačke premijere, a film "Ljudi s kamerom" autora Zoltana Siflisa bit će i hrvatska premijera", rekao je ravnatelj Doma kulture Sisak Branko Ištvančić dodavši kako će ulaz na sve filmske projekcije, kao i koncerte nakon njih, biti besplatan dok su za zagrebačku publiku organizirali i besplatni autobusni prijevoz. 

U svojih 12 izdanja na Fibuli je prikazano preko 150 dokumentarnih filmova stotinjak različitih autora te je najstariji festival filma u Sisačko-moslavačkoj županiji. Fibula je poznata po tome što okuplja filmske redatelje iz šire regije koji se druže s publikom i predstavljaju svoje filmove pa će tako i ove godine autori biti u Sisku.

Selektor ovogodišnje Fibule je Boško Picula, a prikazat će se filmovi Nenada Puhovskog, koji je i kum ovogodišnjeg festivala, Mile Turajlić, Pere Kvesića, Josipa Lukića... 

Paralelno s festivalom održat će se i radionica dokumentarnog filma pod vodstvom Silvija Miroščenka.

Zgrada suda u Sisku Za kvalitetnije pravosuđe Otvorena obnovljena zgrada suda u Sisku