Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 28 pregleda
Koprivnica

Festival Jaje s četiri predstave i ove godine razveselit će najmlađe

Festival Jaje
Foto: Grad Koprivnica
Na sve predstave ulaz je besplatan

Predstavljen je program ovogodišnjeg Festivala 'Jaje'. Festival je prvi je put održan 2015. u organizaciji tvrtke ‘Hartmann’ d.o.o. iz Koprivnice i suorganizaciji Kazališta ‘Oberon’ iz Koprivnice. Ovo je već treća godina održavanja festivala, a trajat će od 13. do 15. listopada. Publika će imati priliku uživati u četiri predstave.

– Bit će to sjajna tri dana vrhunskih predstava za djecu i mlade u Koprivnici. I to u čast jajetu! Jer bez njega ne mogu ni mali ni veliki. I mada će jaje biti prisutno na festivalu samo u obliku nagradne skulpture, festival je u konačnici njegova zasluga. Na sve predstave ulaz je besplatan, jer Festival Jaje je poklon tvrtke Hartmann gradu Koprivnici i njegovim, posebice najmlađim, stanovnicima – rekla je Tanja Novak ispred Kazališta Obron.

– Skulptura svake godine mijenja boju, a ove godine je crveno – bijela, odnosno u bojama Danske. Prigodno, jer organizator festivala, ‘Hartmann’ slavi svoj 100 rođendan – puno stoljeće posvećenosti dobrobiti jaja – rekla je Melita Bači, direktorica Hartmanna.

Konferenciji su ispred Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Vesele me projekti koji imaju za cilj podizanje kulturne ponudu za mlade u gradu Koprivnici, jer u uvjetima globalizacije i modernih tehnologija, mladi su sve više zatvoreni u sebe te je važno ponuditi im nove sadržaje. Veliko hvala onima koji su nas okupili oko velike priče, a posebno Hartmannu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, priopćili su iz Grada Koprivnice.