Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica domaćin 15. rujna

Festival vrijednih žena iz ruralnih područja

Festival žena iz ruralnih područja
Foto: Općina Molve
Cilj projekta je afirmacija i jačanje položaja žena te doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava s posebnim naglaskom na umrežavanje

U Koprivnici će se 15. rujna održati Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, koji organiziraju Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, Koprivničko-križevačka županija i Udruga žena iz ruralnih područja, a kao suorganizator po prvi puta sudjeluje i Grad Koprivnica. Cilj projekta je afirmacija i jačanje položaja žena, te doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava s posebnim naglaskom na umrežavanje žena radi razmjene iskustava, znanja i vještina u ruralnim područjima Podravine i Prigorja. Predstavit će se 15 žena iz cijele županije. Festival više nema natjecateljski karakter, pa neće biti podjele lenti.

– Izuzetno me veseli što možemo ugostiti ovaj festival, jednu u nizu manifestacija koje zajedno sa županijom organiziramo u gradu. Do sada je ovo ljeto pokazalo da smo izuzetno uspješni u tome, a ovim festivalom ulazimo u jesen u našem gradu – rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Festival počinje 15. rujna u 18 sati u koprivničkom Domu mladih.

– Dosadašnje sudionice iznimno su zadovoljne manifestacijom, kroz projekt je prošla 71 žena, a ove ih se godine prijavilo 15 koje će osmisliti svoje nastupe i urediti izlagačke prostore – rekla je predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić.