Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
javna nabava u Vodovodu

Franković: Zbog Dujmovićeve nesposobnosti izgubljeno je 4,3 milijuna kuna

Mato Franković
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika, Mato Franković, rekao je kako ima vjerodostojne dokaze o tome da je Uprava Vodovoda na čelu s HNS-ovim Valentinom Dujmovićem izgubila 4,3 milijuna kuna jer nije znala provesti transparentan postupak javne nabave

''Uvjeravali su nas da će Vodovod dobiti 560 milijuna kuna direktnih sredstava iz EU fondova. Mi smo tvrdili kako Grad Dubrovnik nema nijedan ugovor iz EU fondova ‘Konkurentnost i kohezija’, a Valentin Dujmović odgovorio je presicom na izvorištu Palata, gdje se 'pohvalio uspjehom' Vodovoda, da je za Palatu povučeno 4,3 milijuna kuna EU sredstava. Prozvao nas je tada da naše tvrdnje potkrijepimo dokazima, a mi imamo ''Odluku o privremenim mjerama za osiguranje povrata u iznosu 100 posto vrijednosti ugovora za radove na Palati'', koju su Hrvatske vode, prije njegove konferencije, donijele zbog netransparentnosti postupka javne nabave, odnosno postizanja direktne pogodbe, radi čega su Vodovodu obustavljena sva sredstva'', rekao je u srijedu Mato Franković.

Naglasio je kako će tih 4,3 milijuna kuna platiti Dubrovčani.

Voditelj HDZ-ovog izbornog stožera Marko Potrebica, rekao je da je Vodovod odabrao postupak javne nabave koji nije u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

''Vodovod je odabrao postupak javne nabave koji nije u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi pa je pokrenut postupak prijave sumnje na nepravilnosti te je donesena odluka o privremenim mjerama o povratu sredstava u iznosu 100 posto. Zato smo izgubili 4,3 milijuna kuna, a ugroženo nam je 566 milijuna kuna za projekte s indikativne liste", istaknuo je Potrebica.

"Plačemo gdje su nas nesposobna Gradska uprava, nesposobna Uprava Vodovoda i nesposobni Valentin Dujmović odveli. A odveli su nas u provaliju", dodao je.

"Voda je poskupjela sa 8 na 16 kuna, a nakon izgradnje pročistača će poskupjeti za još 2 kune. Uvjeren sam da će Dubrovčani toj nesposobnosti i bahatosti 4. lipnja reći ‘kraj’, kao što su pokazali 21. svibnja'', rekao je Potrebica.