Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U Novim dvorima nastupaju Il Volo, Sergej Ćetković, Tomislav Bralić i Intrade

Glazbene poslastice u ciklusu “Ban. Glazba. Uspomena”

1/2
Il Volo je posljednji studijski album objavio u studenom prošle godine u čast Enniju Morriconeu

Operni pop trio koji čine bariton Gianluca Ginoble i dva tenora, Piero Barone i Ignazio Boschetto, atrakcija je gdje god se pojavi. 
Pobjednike festivala Sanremo s pjesmom “Grande amore” mnogi uspoređuju s Tri tenora, što im laska, no oni se kreću svojim 
glazbenim putem.

Zahvala publici

Uskoro će u njihovim izvedbama moći uživati i posjetitelji manifestacije “Ban. Glazba. Uspomena” u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića. Glazbena je to čarolija za otvorenje ciklusa, a dio je njihove turneje “Il  Volo Sings Morricone and more” tijekom koje će hitove sa svoga posljednjega studijskog albuma, među ostalim, izvoditi za publiku u Barceloni, Veroni, Sofiji, Bukureštu i Frankfurtu.

Il Volo nastupa od 2010. godine, a posljednji studijski album objavili su 5. studenoga prošle godine u čast talijanskome maestru filmske glazbe Enniju Morriconeu, poznatom po špageti-vesternima Sergia Leonea, “Misiji” i mnogima drugima. 

Koncert je na rasporedu u četvrtak, u 21 sat na bajkovitoj lokaciji ispred banova dvorca u Zaprešiću.

Na toj ljetnoj pozornici Novih dvora bana Jelačića održat će se još dvije glazbene poslastice. Za 8. srpnja najavljen je koncert 
Sergeja Ćetkovića.

– Drago mi je što ćemo prvi put nastupiti pred  publikom u Zaprešiću. Nakon pauze od dvije godine vraćamo se puni dobre energije i sa željom da se repertoarom predstavimo u što boljem svjetlu i još jednom kažemo hvala publici u Hrvatskoj na velikoj podršci i gostoprimstvu svih ovih godina – poručio je Ćetković najavljujući ljetni koncert  u Novim dvorima bana Jelačića.

Crnogorski pjevač pop glazbe 90-ih je bio član grupa Vatrena srca i Amfiteatar, s kojima je nastupao na festivalima. U samostalnu karijeru krenuo je 1998. s pjesmom “Bila si ruža”. Prije osam godina predstavljao je Crnu Goru na Eurosongu.

Kao završni glazbeni čin u sklopu ciklusa “Ban. Glazba. Uspomena” na ljetnu pozornicu u Novim dvorima bana Jelačića stiže Tomislav Bralić i klapa Intrade, donoseći djelić Dalmacije.

Klapsko pjevanje

Tomislav Bralić i klapa Intrade  godinama su zaštitni znak klapskog pjevanja i veliki ambasadori hrvatske glazbene kulture koji 
na svakom koncertu ponajviše uživaju u dijeljenju emocija sa svojom vjernom publikom, kažu u TZ-u. Koncert je na rasporedu 
9. srpnja.

Tri vrhunska koncerta glazbene su poslastice koje bi bilo šteta propustiti.