Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Na nedavnoj 6. sjednici Gradskog vijeća Đakova govorilo se o nekoliko tema

Grad će prijaviti projekt izgradnje vrtića u naselju Sjever

Foto: Đakovo
Bajer Đakovo utvrđen je kao lokacija za kupanje (kupalište) na području Grada Đakova

Niz tema otvoreno je na nedavnoj 6. sjednici Gradskog vijeća Đakova. Na aktualnom satu potpredsjednik Vijeća Danko Kočiš 
postavio je pitanje vezano uz sigurnost prometa u Ulici Ante Starčevića te pozvao na organiziranje zborova građana. Gradonačelnik Marin Mandarić odgovorio je kako za dio radova u Starčevićevoj nije ishođena građevinska dozvola, odnosno da se rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Izrazio je spremnost za sudjelovanje na zborovima građana, rekavši kako ih je prije koronakrize održano desetak.

Dovršetak kružnog toka

Vijećnik Josip Tomičić upozorio je da neki dijelovi grada nemaju brzi internet, konkretno upozorivši na Ulicu Ivice Račana. Gradonačelnik Mandarić istaknuo je kako je i to dio razvoja infrastrukture. Rekao je kako će provjeriti proceduru, odnosno 
kontaktirati operatera te vidjeti dalje korake k rješavanju ovog problema.

Vijećnicu Ljiljanu Pološki Jurjević zanimalo je zna li se točan datum dovršetka radova u Preradovićevoj ulici, jer su ostale 
nedovršene pješačke staze i kolni prilazi. Gradonačelnik Mandarić rekao je da je više puta tjedno u kontaktu s Hrvatskim cestama.

Potpredsjednik Gradskog  vijeća Tihomir Mihalj ponovio je pitanje o datumu dovršetka kružnog toka na križanju prema Satnici Đakovačkoj. Upozorio je kako njime prometuju motociklisti, iako, kako je rekao, ne bi smjeli. Zanimalo ga je i u kojoj je fazi projekt izgradnje dječjeg vrtića u naselju Sjever. Gradonačelnik Mandarić odgovorio je kako je izgradnja kružnog toka također projekt Hrvatskih cesta te da je izvođaču radova, koliko je njemu poznato, rok za dovršetak produžen do travnja, no po  svemu sudeći, ući će i u svibanj. Za izgradnju vrtića rekao je kako čekaju raspisivanje javnog poziva koje je najavljeno 3. svibnja, a Grad će prijaviti ovaj projekt.

Vijećnica Mirjana Adrić osvrnula se na projekt natkrivanja Gradske tržnice, rekavši kako se boji da više neće biti korisnika kad se projekt napokon ostvari. Pitala je i na koji je način Grad pomogao korisnicima na tržnici u vremenu koronakrize. Gradonačelnik Mandarić kazao je da tržnica ima svoju svrhu, pozvavši građane da ondje kupuju. Rekao je i kako je Grad odmah na početku spomenute krize reagirao oslobodivši korisnike zakupa.

O sezoni kupanja

Vijećnicu Ivanu Francem zanimala je procedura oko zapošljavanja u gradskoj upravi. Način zapošljavanja objasnili su pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Đakova Miroslav Klepo i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz-Šola. Gradonačelnik je konstatirao kako je bilo raspisano nekoliko natječaja no on, kako je rekao, niti ih je raspisivao niti odlučivao tko će biti zaposlen.

Vijećnicu Francem zanimalo je kasni li proces radova u Preradovićevoj zbog navodnih penala Đakovačkom vodovodu, na što je direktor Vodovoda Ivan Kočiš odgovorio kako je u ovom predmetu uložena žalba te da je on trenutačno na Visokom upravnom sudu RH.

Usvojen je i prijedlog Odluke o utvrđivanju lokacije za kupanje (kupališta) i trajanju sezone za kupanje na području Grada Đakova u 2022. Lokacijom za kupanje (kupalište) na području Grada  Đakova utvrđuje se Bajer Đakovo. Sezona je kupanja od 1. lipnja do 
15. rujna ove godine. Donošenjem ove Odluke stvaraju se preduvjeti za apliciranje projektnih prijedloga koji se odnose na uređenje predmetne lokacije za kupanje (kupališta) na nacionalne natječaje i natječaje Europske unije.