Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi podaci Policijske uprave u Koprivnici otkrili

Grad ima oko 1700 stanovnika više nego što je na popisu

Foto: Koprivnica
Da stvar bude poraznija za Državni zavod za statistiku, naselje Koprivnica vjerojatno ima i više od 24.000 stanovnika, a cijelo područje grada s prigradskim naseljima više od 30.000

Novo iznenađenje pojavilo se vezano za aktualni popis stanovništva proveden prošle jeseni, i to nakon što su ovih dana objavljeni 
prvi detaljniji podaci po naseljima. Gradska je uprava, naime, ustanovila kako Koprivnica, prema službenim podacima Ministarstva unutarnjih poslova, ima osjetno više stanovnika s prebivalištem na području grada nego što su to ustanovili popisivači Državnog zavoda za statistiku.

U gradskim službama ne mogu objasniti odakle takva anomalija. Prema službenim podacima Policijske uprave u Koprivnici o broju stanovnika, odnosno osoba s prebivalištem na području naselja Koprivnice (bez prigradskih naselja), početkom listopada u samom naselju Koprivnica bila su prijavljena ukupno 23.972 stanovnika.

S druge strane, popis stanovništva koji je obradio i ovih dana objavio DZS kaže da u Koprivnici (bez osam prigradskih naselja) žive 22.262 stanovnika. Policijska evidencija, dakle, navodi da grad ima gotovo 7,7 posto više stanovnika nego što su ustanovili popisivači.

Da stvar bude poraznija za Državni zavod za statistiku, naselje Koprivnica vjerojatno ima i više od 24.000 stanovnika, a cijelo područje grada s prigradskim naseljima više od 30.000. Što bi značilo i da Koprivnica danas ima više stanovnika nego prije deset godina.