Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Raspisan natječaj

Grad Jastrebarsko stipendira učenike i studente

stipendije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Stipendija Grada Jastrebarskog dodjeljuje se za 10 mjeseci računajući od  1. rujna 2017. godine. Za učenike iznosi 600 kuna mjesečno, a za studente 1.000 kuna mjesečno

Grad Jastrebarsko će u školskoj/akademskoj godini 2017/2018. stipendirati ukupno 31 stipendista, i to osam učenika srednjih škola te čak 23 studenta.

Gradonačelnik grada Jastrebarskog raspisao je natječaj za dodjelu stipendije učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Jastrebarskog za školsku/akademsku 2017/2018. godinu, temeljem kojeg će se iz proračuna izdvojiti sredstva za jedanaest novih stipendija, i to tri stipendije učenicima srednjih škola i osam stipendija studentima sveučilišta Republike Hrvatske.

Temeljem prošlogodišnjih natječaja stipendiju Grada Jastrebarskog nastavit će primati dosadašnji stipendisti, koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Stipendija Grada Jastrebarskog dodjeljuje se za 10 mjeseci računajući od  1. rujna 2017. godine. Za učenike iznosi 600 kuna mjesečno, a za studente 1.000 kuna mjesečno.

U svrhu stipendiranja, Grad Jastrebarsko je od 2002. godine iz proračuna izdvojio oko 3,1 milijuna kuna. 

Kriteriji za dodjelu stipendije Grada Jastrebarskog za učenike su uspjeh u školovanju, socijalni status obitelji i učešće u školskim, društvenim, kulturnim i sportskim aktivnostima od državnog značaja, a za studente i znanstveno-stručni i umjetnički rad te rezultati postignuti tijekom školovanja. 

Natječaj traje 15 dana od dana objave na oglasnoj ploči i web-stranici Grada Jastrebarskog. Više o natječaju možete saznati na stranicama Grada Jastrebarskog.