Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Poticanje demografske revitalizacije

Grad mladima prodao gradilišta s popustom i do 65%

Foto: Robert Mihaljević
Kako su objasnili u Gradskoj upravi, pravo podnošenja zahtjeva imale su osobe i parovi mlađi od 45 godina uz uvjet da nemaju u vlasništvu zadovoljavajući stambeni prostor

Grad je proveo novi natječaj za prodaju gradilišta po povoljnim cijenama koja su namijenjena mladima. Nakon provedenog postupka javnog nadmetanja kupci su ostvarili velike popuste na cijenu.

Koprivnica je još lani raspisala natječaj za prodaju tri parcele čije površine iznose po 835 kvadrata u Ulici Ivice Hiršla, a cijena svakog gradilišta iznosila je otprilike 300.000 kuna, odnosno oko 40.000 eura.

Nakon provedenog natječaja gradska je uprava izvijestila kako je jedno gradilište kupio Marko Rudec iz Zagreba koji je ostvario popust od čak 65 posto te je parcelu platio oko 14.000 eura. Drugo su gradilište kupili Mateo Martinaga i Andrea Dimač iz Koprivnice za oko 18.000 eura (imali su popust od 55 posto).

Kako su objasnili u Gradskoj upravi, pravo podnošenja zahtjeva imale su osobe i parovi mlađi od 45 godina uz uvjet da nemaju u vlasništvu zadovoljavajući stambeni prostor. Jedna je parcela, dakle, ostala neprodana i vjerojatno će opet na natječaj.

”Pod zadovoljavajućim stambenim prostorom smatra se stambeni prostor koji za samca iznosi minimalno 40 kvadrata, a za svakog sljedećeg člana povećava se za 15 kvadrata”, navodi se u natječaju.

Posebni bodovi, odnosno popusti dobivali su se za obitelji s djecom, osobe s invaliditetom, kadrove od posebnog interesa za Koprivnicu. Za uređenje novih građevinskih parcela u Ulici Ivice Hiršla, koja je blizu Cinderišća i Starogadske, grad je iz proračuna ukupno izdvojio više od milijun kuna s PDV-om.

Od prosinca 2020. godine prodano je ukupno 11 gradilišta u Vinogradskoj ulici na području Podolica, a riječ je o kvartu u kojem je sagrađena i nova zgrada osnovne škole sa sportskom dvoranom. Zemljišta su se prodavala po početnim cijenama koje su dosezale i 150.000 kuna. No na njih se moglo ostvariti do 80 posto popusta. Obitelji s najviše bodova, tako, parcele su kupovale za samo 40-ak tisuća kuna.

Natječaji za prodaju gradilišta mladima i potrebnim kadrovima po povoljnim cijenama po svemu sudeći bit će i nastavljeni.

KOPRIVNICA Gradonačelnik Mišel Jakšić: Ozelenit ćemo 43 lokacije u Koprivnici Svečani prijam Tara Kereš i Dominik Sabolić državni prvaci u plesu Konferencija o novima prilikama u fondovima EU Mišel Jakšić: Koprivnica u vrhu po povlačenju EU novca