Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Kratka anketa

Grad Novalja pokrenuo izradu projekta 'Poduzetnički inkubator'

Novalja
Foto: Grad Novalja
Poduzetnički inkubatori, napominju iz gradske uprave predstavljaju suvremeni alat razvoja poduzetništva na lokalnoj razini

Grad Novalja pokrenuo je izradu projektne dokumentacije, aplikacije i izgradnje "Poduzetničkog inkubatora Novalja", u poduzetničkoj zoni "Čiponjac". 

Poduzetnički inkubatori, napominju iz gradske uprave predstavljaju suvremeni alat razvoja poduzetništva na lokalnoj razini, a djeluje kao ograničen prostor na kojem se koncentriraju novostvorena (ali i postojeća) poduzeća. Cilj im je unaprijediti mogućnost rasta i osigurati opstanak stanara pružajući im prostor sa zajedničkom infrastrukturom kao i menadžersku podršku te stručnu pomoć kroz savjetovanje. Naglasak se daje i na lokalni razvoj i zapošljavanje nove radne snage. 

Na temelju inovacijskih ili poduzetničkih projekata male tvrtke se razvijaju uz stručnu pomoć u samom inkubatoru. Zajednička karakteristika svim poduzetničkim inkubatorima jest ta da omogućuju poduzetnicima stanarima korištenje poslovnog prostora po vrlo povoljnim uvjetima ograničen broj godina. Osim prostora, stanarima se osigurava poslovna oprema te savjetodavne, intelektualne, poslovne i druge usluge.

Iz Grada Novalja ističu da su prepoznali značenje i važnost poduzetničkih inkubatora na lokalnoj razini u cilju promicanja poduzetništva te u tu svrhu predviđaju provođenje kratke ankete kako bi se utvrdila zainteresiranost i potrebe postojećih i budućih poduzetnika na području grada, za ovakvim vidom organiziranja.

Više informacija svi zainteresirani mogu saznati stranicama Grada.