Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša

Grad Sisak osigurat će besplatne nove spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

otpad
Foto: Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija
Vrijednost projekta je 10 milijuna kuna od čega će Fond sufinancirati do 85% prihvatljivih troškova, a preostala sredstva osigurat će se u proračunu Grada Siska

Grad Sisak osigurat će, uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša, svim Siščanima besplatne nove spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Rezultat je to projekta nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji je prijavljen je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je ovih dana potpisan i Ugovor o nabavi samih spremnika.

Vrijednost projekta je 10 milijuna kuna od čega će Fond sufinancirati do 85% prihvatljivih troškova, a preostala sredstva osigurat će se u proračunu Grada Siska. Bit će nabavljeno 30.460 spremnika od čega za papir 12.084, za plastiku 12.018, za tekstil 160 spremnika i 6.198 kompostera. Nakon javne nabave, koju će provesti Fond, spremnici će biti dostavljeni Gradu Sisku te nakon toga i podijeljeni korisnicima.

"Cilj ovog projekta je poboljšati kvalitetu usluga gospodarenja otpadom, podići higijenski standard i svjesnost korisnika o važnosti razvrstavanja otpada, ali i omogućavanje pravednijeg načina obračuna odvoza odloženog otpada", poručuju iz sisačke gradske uprave.

Sisak Bubamara Ministarstvo će s 831.778 kuna sufinancirati dogradnju vrtića