Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Jastrebarsko

Gradnjom vodospreme krenula velika investicija vrijedna 170 milijuna kuna

Gradnja vodospreme u Jaski
Foto: Grad Jastrebarsko
Izgradnjom vodospreme poboljšat će se opskrbljenost stanovništva pitkom vodom na području Svete Jane, a istovremeno će se povećati i protupožarna sigurnost

Krenuli su radovi na izgradnji vodospreme Draga Svetojanska – prvi projekt koji se realizira u sklopu najveće investicije u povijesti Jastrebarskog - 'Izgradnja vodosprema i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda sustava grada Jastrebarskog s područja aglomeracije Jastrebarsko'.

Vodosprema Draga Svetojanska bit će kapaciteta od 180 m³, a vrijednost njene izgradnje iznosit će oko 2 milijuna kuna. Izgradnjom vodospreme poboljšat će se opskrbljenost stanovništva pitkom vodom na području Svete Jane, a istovremeno će se povećati i protupožarna sigurnost.

Uskoro kreće i otvaranje drugih gradilišta u sklopu EU projekta koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje kao i pročišćavanje otpadnih voda na čitavom području grada Jastrebarskog čija je vrijednost oko 170 milijuna kuna, a koji je kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2017. sufinanciran sa 72% sredstava iz EU fondova, priopćili su iz gradske uprave.