Izbornik
Naslovnica Gradovi
Poruke prijetnje novinarima u Karlovcu

Grafiteri napisali: 'Smrt novinarima, Luma drži se!'

Grafit novinarima Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Na zgradi u Križanićevoj ulici, točno nasuprot karlovačkom zatvoru stoji, pak, samo natpis 'Luma, drži se!'

'Smrt novinarima' natpis ispisan crvenim sprejem osvanuo je u srijedu na tri lokacije u karlovačkom gradskom središtu; na zgradi Žitne kuće, ulazu u karlovački internetski portal, te na zgardi na Trgu bana Josipa Jelačića. Na zadnjem natpisu dodane su, pored prijetnji novinarima, i riječi 'Luma, drži se!'

Na zgradi u Križanićevoj ulici, točno nasuprot karlovačkom zatvoru stoji, pak, samo natpis 'Luma, drži se!' Upravo taj dodatak može rasvijetliti autore u najmanju ruku neukusnog natpisa, jer, kako doznajemo, Luma je nadimak 36-godišnjeg Nemanje kojeg karlovačka policija i Županijsko državnog odvjetništvo za sada sumnjiče da je suprugu u petak u automobilu upucao u trbuh.

Jednomjesečni pritvor

Kako smo pisali, ona se nakon događaja sama dovezla u karlovačku Opću bolnicu gdje je operirana. Neslužbeno, riječ je o paru koji je u postupku razvoda, više ne žive zajedno, imaju malodobno dijete, a tijekom braka je policija znala intervenirati obzirom da je suprug bio prijavljivan za nasilje nad suprugom.

Hoće li protiv Nemanje, koji je po nalogu istražnog suca u jednomjesečnom pritvoru u karlovačkom zatvoru, i biti podignuta optužnica, znat će se nakon istrage. Do tada, osumnjičeni svakako može vidjeti napis podrške na zgradi nasuprot zatvora, ali i neukusne prijetnje novinarima.