Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
promocija zdravog načina života

I na Rijeci je da pokaže koliko su brzi njihovi Djedovi Božićnjaci

Djed Mraz
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Specifičnost ovogodišnje Utrke Djedova Božićnjaka čini i sama ruta, jer će prolaziti kroz Riječki tunel

4. utrka Djedova Božićnjaka održat će se u Rijeci, 23. prosinca u 12 sati. Osnovni cilj utrke je promoviranje zdravog načina života, važnosti pješačenja i trčanja. U ovoj utrci sudjeluju sve generacije i nije bitno tko će prvi doći na cilj. Važno je proći zadanu rutu od 1,5 km. Start utrke planiran je u 12 sati.

Specifičnost ovogodišnje Utrke Djedova Božićnjaka čini i sama ruta, jer će prolaziti kroz Riječki tunel, koji je dodatna atrakcija u turističkoj ponudi grada Rijeke.

Utrke kostimiranih Djedova Božićnjaka održavaju se uglavnom u metropolama, a prva utrka održana je u Zagrebu 2014. Nakon uspješnih utrka u Zagrebu i Zadru, red je i na Rijeci da pokaže koliko su brzi naši Djedovi Božićnjaci.

Za sudjelovanje u utrci potrebno je prijaviti se na stranicama utrke. Organizatori su osigurali 300 prigodnih kostima za prvih 300 prijavljenih sudionika. Svi ostali mogu sudjelovati u utrci uz uvjet da imaju prigodnu božićnu kapicu.

Prijavljene ekipe i pojedinci, moći će preuzeti odijela pored glavne adventske pozornice na Korzu od 10.00 do 11.30 sati kada će započeti i prigodni program zagrijavanja za samu utrku, priopćili su iz Grada Rijeke.