Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 380 pregleda
Poziv građanima da pomognu

I u Vinkovcima pokrenuta humanitarna akcija 'Jakna za drugoga'

Akcija "Jakna za svakoga" u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
Ako imate jakne koje ne koristite, donesite ih u robnu kuću i ostavite na vješalicama gdje ih mogu pronaći, a potom i uzeti oni građani kojima su potrebne

Nakon Zagreba internet portal Cibalia.info od ovoga tjedna i u Vinkovcima su pokrenuli humanitarnu akciju "Jakna za drugoga". Vlasnik portala Mario Kokaj podsjetio je kako su prije četiri godine u Vinkovcima pokrenuli i akciju "Kruh za poslije" koja je bila od strane građana iznimno dobro prihvaćena. U akciju su se tada uključile i mnoge pekare u gradu.

- Sada smo odlučili kopirati akciju ''Jakna za drugog'' od portala ''Kruh za poslije - Portal dobrote'' jer svi znamo koliko su hladne zime u Slavoniji. Prvog dana akcije imamo veliki broj građana koji su donijeli jakne. Ljudi su polako počeli dolaziti, a postoje mogućnosti da se jakne nose i najpotrebitijima - rekao je Kokaj.

Prvi stalci akcije u Vinkovcima postavljeni su u robnoj kući VSC na katu gdje su jakne na toplom, suhom i sigurnom. Kokaj je stoga posebno zahvalio čelnicima robne kuće VSC koji su dozvolili da se jakne prikupljaju unutar iste kao i vlasnicima butika koji su za potrebe akcije ustupili stalke na kojima se ostavljaju jakne. Pozvao je građana da, ako imaju jakne koje ne koriste i višak su im, da ih donesu u robnu kuću i ostave ih na vješalicama gdje ih mogu pronaći, a potom i uzeti oni građani koji su u potrebi.