Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
ugodno mjesto za život

Imaju pravi baby boom - u šezdeset dana rođeno više od 30 mališana

bebe
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Grad Jastrebarsko pomoć za novorođenčad isplaćuje od 2003. godine, a do sada je isplaćeno oko 6 milijuna kuna roditeljima i bebama koji svoje prebivalište imaju na području grada

Od 22. rujna 2017. kada je podnesen 100. ovogodišnji zahtjev za priznavanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta, u samo dva mjeseca gradska uprava zaprimila je čak 32 nova zahtjeva, što govori o pravom jaskanskom baby boomu.

- Izrazito veseli što mnogo mladih bračnih parova počinje zasnivati obitelji baš u Jastrebarskom - u Gradu prijatelju djece, što opravdava činjenica da je, prema zaprimljenim zahtjevima, od kraja rujna do danas rođeno čak 16 prvih beba u obitelji. Postali smo bogatiji i za 11 drugih beba u obitelji, četiri treće bebe, a rođene su i dvije četvrte bebe u obitelji, Ella Reščić i Niko Dikšić. Baš na kraju rujna, 25. toga mjeseca, stanovnici Jaske postali su i blizanci Petar i Bianca Kobetić - kažu iz Grada.

Grad Jastrebarsko pomoći za novorođenčad isplaćuje od 2003. godine, a do sada je isplaćeno oko 6 milijuna kuna roditeljima i bebama koji svoje prebivalište imaju na području grada. U 2016. zaprimljena su 132 zahtjeva, a što je ove godine već sada dostignuto. Svake godine, gradonačelnik i njegovi suradnici tradicionalno s darovima posjećuju prvu i stotu rođenu bebu, a potkraj mjeseca rujna ove godine isplaćen je i 2.000 zahtjev.

- Svim jaskanskim bebama i njihovim obiteljima želimo puno zdravlja, sreće i ljubavi, a Grad Jastrebarsko i dalje će se pobrinuti da im grad u kojem žive bude ugodno mjesto za život - poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.