Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 1055 pregleda
Prepoznali važnost projekta

Ireks aroma seli u Jastrebarsko

Jastrebarsko
1/5
Foto: Grad Jastrebarsko
Dobra prometna povezanost, postojeći izgrađeni pogon na lokaciji koja je u vlasništvu tvrtke Ireks aroma, olakšice i dobra suradnja s javnim službama grada razlog su preseljenja poslovanja u Jastrebarsko

U punom su jeku radovi u sklopu kompleksa Ireks arome u Jastrebarskom. Gradi se upravna zgrada, pogon za proizvodnju mirisnih kompozicija i aroma, te primjensko-razvojni laboratorij dodataka za mesne proizvode unutar Komunikacijskog centra, koji se zbog toga proširuje, priopćeno je iz Grada Jastrebarskog.

'Business friendly' sredina

Glavni razlozi zašto je ova ugledna tvrtka, koja se bavi proizvodnjom poboljšavača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo, odlučila svoje poslovanje nastaviti upravo u Jastrebarskom su dobra prometna povezanost, postojeći izgrađeni pogon na lokaciji koja je u vlasništvu tvrtke Ireks aroma, olakšice i dobra suradnja s javnim službama grada.

- Već kod samog planiranja preseljenja, Grad Jastrebarsko izašao je investitorima u susret na način da je oformljena nova Gospodarska zona koja obuhvaća i ovu lokaciju, a samim time, kao i stimulativnim komunalnim olakšicama ulaganje u našem Gradu postaje prihvatljivo. Upravo ovakve projekte lokalna sredina treba znati prepoznati i poduzeti sve što je potrebno kako bi zadržali potencijalne investitore te im i omogućiti što jednostavniji put realizaciji planiranog. Unazad par godina puno smo uložili u unapređenje lokalnog gospodarskog razvoja, a rezultat toga su upravo realizacije ovakvih projekata - rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Jastrebarsko je tako od investitora ponovno prepoznat kao „business friendly“ sredina. 

Druga zona naplate komunalnog doprinosa

Iz gradske uprave podsjećaju da je u veljači ove godine izmjenama Prostornog i Generalnog urbanističkog plana Grada Jastrebarskog definirana nova gospodarska zona Trešnjevka, koja je, kao i gospodarska zona Jalševac, uvrštena u drugu zonu naplate komunalnog doprinosa. Ovim potezom, kažu da su znatno poboljšani uvjeti za porast novih ulaganja u novooformljenoj zoni, a samim time i povećana je privlačnost i konkurentnost grada Jastrebarskog kao mjesta investiranja.

- Kao što je nakon obilaska gradilišta vidljivo, paralelno se grade tri objekta, nakon čijeg završetka krajem 2017. godine sve aktivnosti iz Zagreba ćemo premjestiti u Jastrebarsko. Ovim preseljenjem postići ćemo znatne financijske efekte kroz smanjenje troškova poslovanja i racionalnu organizaciju rada. Zahvaljujem se ovom prilikom gosp. Novoselu sa svim službama u gradu na suradnji i podršci u realizaciji ovog zahtjevnog projekta - rekao je, Krešimir Bošnjak, glavni direktor Ireks Arome.

Projekt izgradnje triju novih objekata, ukupne površine od oko 4 tisuće m², vrijedan je cca 4 milijuna eura. Završetak radova i stavljanje objekata u funkciju kako je navedeno planira se krajem 2017. godine.