Izbornik
Naslovnica Gradovi
Aplikacija za groblje

Iz Splita ili Osijeka možete naručiti paljenje lampiona na grobu u Varaždinu

Varaždin Cemetery aplikacija
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VaraždinCemetery je aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama, besplatna je za korisnike, a može se preuzeti na Internet stranicama Parkova

Tvrtka Parkovi predstavila je danas aplikaciju VaraždinCemetery, namijenjenu turistima i korisnicima gradskog groblja u Varaždinu, koji pomoću pametnih telefona mogu proći tematski osmišljenim rutama i posjetiti najzanimljivije točke poput grobova poznatih Varaždinaca.

Aplikacija nudi i korisne servisne informacije o rasporedima posljednjih ispraćaja, a uz pomoć tražilice može se pronaći i lokacija grobova pokojnika.

- Putem ove mobilne aplikacije možete naručiti klesarske usluge te usluge sadnje, održavanja i uređenja grobova i grobnica sezonskim cvijećem - kažu u gradskoj tvrtki Parkovi, koja surađuje s tvrtkom EONIdeas iz Varaždina.

- Uz ostalo, aplikacija omogućuje nekome iz Splita ili Osijeka da naruči čišćenje groba svoje bake ili djeda, a da ne mora fizički dolaziti u Varaždin. Dobit će i sliku kako grob izgleda nakon čišćenja. Može se naručiti i paljenje lampiona - kaže Teodor Hirš iz varaždinske tvrtke.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Napominje da ne zna za sličnu aplikaciju u Europi. VaraždinCemetery je aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama. Besplatna je za korisnike, a može se preuzeti na Internet stranicama Parkova, putem QR koda na info punktu na Gradskom groblju Varaždin ili na AppStoreu ili Google Playu.

Direktor Parkova Marin Bašić rekao je da je to prva verzija koja će se dalje nadograđivati. Gradsko groblje Varaždin uključeno je u međunarodni turistički projekt "European Cemeteries Route" (Ruta europskih groblja), već je prije puštena u rad tražilica pokojnika i postavljen info kioska na groblju, a aplikacija je novost koja će, kako kažu, "unaprijediti zadovoljstvo korisnika groblja".

- Mobilne aplikacije su danas važan marketinški alat u turizmu. Njima se privlače, dodatno  educiraju  i  informiraju  posjetitelji. Osim toga, mobilni uređaji u potpunosti su promijenili i način na koji komuniciramo. Postanite i vi stručnjak za jedno od najljepših groblja Europe! Pronađite i upoznajte zanimljive lokacije, kroz slike i tekstove posjetite najzanimljivije točke i upoznajte povijest groblja i Varaždina - pozivaju iz tvrtke Parkovi.