Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Vrijedna donacija

Iz Splita prema Vukovaru krenuo kamion s 5.000 knjiga

Knjige
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Službena primopredaja oko 5.000 knjiga bit će krajem siječnja kada će biti upriličena i posebna manifestacija

Oko 5.000 knjiga koje su na poticaj splitskog ogranka Društva hrvatskih književnika (DHK) Splićani prikupili i darovali Vukovaru u četvrtak je kamionom Ministarstva obrane iz Splita otišlo u Vukovar.

- Tom donacijom želimo još jednom izraziti privrženost Splita gradu Vukovaru i žrtvi koju je podnio u Domovinskom ratu - rekao je predsjednik splitskog ogranak DHK-a Siniša Vuković na ispraćaju vojnog kamiona kojim su knjige odvezene u Vukovar.

Službena primopredaja oko 5.000 knjiga bit će krajem siječnja kada će biti upriličena i posebna manifestacija.

- Akciju prikupljanja knjiga organizirali smo tijekom Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog, a Splićani su se pokazali kao vrlo darežljivi donoseći knjige različitog profila i žanra, od enciklopedija do beletristike. Poslušali su naš apel da se ne donose knjige koje nekomu smetaju nego da se donesu knjige za koje se zna da će nekome koristiti, -napomenuo je Vuković te zahvalio splitskoj HVIDR-i koja je u svojim prostorijama uskladištila prikupljene knjige do odlaska u Vukovar.

U akciji darivanja knjiga Vukovaru sudjelovali su i svi splitski nakladnici te druge ustanove: muzeji, vrtići i škole, a 'logistička potpora' je bila Gradska knjižnica "Marko Marulić."

Ivana Salvador iz splitske Gradske knjižnice istaknula je kako su sve knjige očuvane, a nada se da će Slavonci biti njima zadovoljni.

- Vjerujem kako će Slavonci biti zadovoljni knjigama koje im poklanja Split - poručila je Salvador.

Dio knjiga bit će raspoređen i u knjižnice u okolici Vukovara.