Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog organizirala veliku smotru sa 153 operativna vatrogasca

”Iza nas je povijesna godina ulaganja u vatrogastvo”

1/2
Foto: Jastrebarsko
Nabavljena su četiri kamiona, pet kombija, tri pick-upa, a raspodjelom je opremljeno 17 DVD-a

Povodom Dana grada, Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog organizirala je, umjesto uobičajene vježbe, smotru u kojoj su sudjelovala 153 operativna vatrogasca iz 25 dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 39 vozila. Kako ističu, ni kiša nije omela naše operativce da pokažu svojim sugrađanima kako je briga o sigurnosti Jaske i Jaskanaca njihova najveća motivacija.

Vozila su u koloni krenula s parkirališta preko puta perivoja dvorca Erdödy, kako bi se na Sajmištu održala smotra koju su proveli zapovjednik Vatrogasne zajednice Vedran Boričević i gradonačelnik Zvonimir Novosel. Predsjednik Željko Popović istaknuo je kako je “iza nas godina povijesnih ulaganja u vatrogastvo”. Više od tri milijuna kuna uloženo je, naime, u nabavku vozila i opremanje vatrogasaca, a velikim projektom koji su proveli Grad i Vatrogasna zajednica grada nabavljena su četiri vatrogasna kamiona, pet kombija i tri pick-upa te je raspodjelom vozila opremljeno 17 društava.

- Operativni vatrogasci najveće su bogatstvo naše zajednice, zato će naglasak i dalje biti na njihovom obučavanju i opremanju. 
Spremnost vatrogasaca za intervencije od velikog je značaja za sigurnost naših građana i to nam uvijek mora biti prioritet! - rekao 
je Željko Popović.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel nije krio ponos viđenim.

- Gledajući naše operativne vatrogasce, znam da možemo mirno spavati. Ovi ljudi svake minute svoga dana brinu o nama! Ne postoje riječi kojima bismo opisali svoju zahvalnost, ponos i poštovanje - rekao je gradonačelnik Novosel.