Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj

Izaslanstvo OECD-a posjetilo Novsku i novljanske tvrtke

1/3
Foto: Grad Novska
Gradonačelnica i gradski pročelnici uvodno su upoznali izaslanstvo OECD-a s gospodarskom slikom grada, poslovnim zonama, ulaganjima i investicijama te poslovnim pogodnostima koje Grad Novska pruža.

Novska je međunarodno prepoznata kao primjer dobre prakse pri poticanju investicija i potpore poduzetništvu. Upravo radi razmjene iskustava posjetili su nas izaslanici OECD-a (Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj) i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koje sam, zajedno s pročelnicima i Razvojnom agencijom Grada Novske – NORA, upoznala s našom poduzetničkom zonom te potporama i poslovnim pogodnostima koje pružamo investitorima – rekla je Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske, nakon radnog sastanka.

Gradonačelnica i gradski pročelnici uvodno su upoznali izaslanstvo OECD-a s gospodarskom slikom grada, poslovnim zonama, ulaganjima i investicijama te poslovnim pogodnostima koje Grad Novska pruža, a članove izaslanstva posebice je zanimala suradnja Grada s resornim ministarstvima i odjelima na državnoj i županijskoj razini i posebice su pokazali interes za gaming industriju.

Foto: Grad Novska

Nakon radnog sastanka posjetili su jedini hrvatski poduzetnički inkubator specijaliziran za gaming industriju "PISMO powered by A1" te tvrtke MMM Vukelić, PHYOX d. d. i Vodovod Novska.

Foto: Grad Novska

Izaslanstvo je primila gradonačelnica Marija Kušmiš, sa zamjenikom Sinišom Kesićem i pročelnicima Mišom Tušekom i Boženkom Spahić te predstavnicima Novljanske razvojne agencije NORA. Izaslanstvo OECD-a predvodio je Martin Wermelinger, voditelj tima za investicijske kvalitete i poticaje pri OECD-u u Parizu, ujedno savjetnik Azijsko-pacifičke mreže za istraživanje i obuku o trgovini (ARTNeT).