Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 103 pregleda
prvi projekt u sklopu najveće investicije u Jaski

Izgradnja vodospreme u punom jeku, danas spajanje novog vodovoda

Vodosprema u Jastrebarskom
Foto: Grad Jastrebarsko
Izgradnjom vodospreme poboljšat će se opskrbljenost stanovništva pitkom vodom na području Svete Jane, a istovremeno će se povećati i protupožarna sigurnost

Iz Grada Jastrebarskog priopćili su da su krajem studenog ove godine krenuli radovi na izgradnji vodospreme Draga Svetojanska – prvi projekt koji se realizira u sklopu najveće investicije u povijesti Jastrebarskog - "Izgradnja vodosprema i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda sustava grada Jastrebarskog s područja aglomeracije Jastrebarsko", a koji su trenutno u punom jeku. 

Vodosprema Draga Svetojanska bit će kapaciteta od 180 m³, a vrijednost njene izgradnje iznosit će oko 2 milijuna kuna. Izgradnjom vodospreme poboljšat će se opskrbljenost stanovništva pitkom vodom na području Svete Jane, a istovremeno će se povećati i protupožarna sigurnost. 

Iz Grada obavještavaju korisnike da će se 20. prosinca 2017, u periodu od 12 do 15 sati, izvoditi radovi na spajanju novog vodovoda PEHD DN 160 na vodospremu Draga Svetojanska, pa zbog navedenih radova vodu neće imati naselja: Bukovac Svetojanski, Celine, Brezari te Toplice. Mole se korisnici da se opskrbe pitkom vodom.

Ističu da uskoro kreće i otvaranje drugih gradilišta u sklopu EU projekta koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje kao i pročišćavanje otpadnih voda na čitavom području grada Jastrebarskog čija je vrijednost oko 170 milija kuna, a koji je kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija' za razdoblje 2014.-2017. sufinanciran sa 72% sredstava iz EU fondova.