Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 34 pregleda
'Znanje kao dar'

Jačanje rada s darovitim učenicima kroz nove modele učenja i edukacije

Mišel Jakšić Koprivnica projekt 'Znanje kao dar'
Foto: Grad Koprivnica
U sklopu projekta nabavit će se nova didaktička oprema za škole te organizirati studijska putovanja

Gradu Koprivnici odobren je još jedan projekt koji će biti financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu pod nazivom 'Znanje kao dar' koji će se provoditi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Financiran je kroz Europski socijalni fond.

Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola Đuro Ester, Osnovna škola Braća Radić i Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski.

- Doista smo ponosni na naše osnovne škole i na rezultate koje postižu. Upravo zato ono najmanje što mi kao Grad možemo učiniti je da tražimo niše, načine i modele kroz koje ćemo našim školama omogućiti dodatno podizanje standarda kako bi svi skupa mogli ostvarivati još bolje rezultate. Zato se veselim ovom projektu kroz koji ćemo ojačati rad s darovitim učenicima i to kroz primjenu novih modela učenje, edukacije i nova nastavna pomagala - rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na predstavljanju projekta.

Projektom će se omogućiti jačanje kompetencija nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim školama, zatim izrada i provedba individualiziranih programa rada te novih metoda i oblika rada praćenje i poticanja darovitih učenika. Nabavit će se nova didaktička oprema za škole te organizirati studijska putovanja.

Osnovni cilj projekta je doprinos sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima u osnovnim školama kroz jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova na području grada Koprivnice.

Na konferenciji je ujedno potpisan i Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Znanje ako dar. Ukupna vrijednost projekta je 996.454,83 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 773.425,94 kuna, a provodit će se 18 mjeseci.