Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 11 pregleda
vrijeme darivanja

Jaskanskim umirovljenicima pod bor stižu božićnice

božić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Od 2009. godine Grad Jastrebarsko je za božićnice ukupno izdvojio više od 1,5 milijuna kuna

"Božić donosi zajedništvo, veselje, razumijevanje i solidarnost koje poklanjamo svojim najbližima, pa je upravo ovo pravo vrijeme za simboličan znak pažnje. Želim Vam puno zdravlja i sreće te da ove nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane provedete u toplini svog doma, okruženi svojim najmilijima. Od srca, sretan Vam i blagoslovljen Božić te uspješna i radosna nova 2018. godina", poručio je umirovljenicima gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

I ove godine božićnice će biti isplaćene umirovljenicima s visinom mirovine do 500 kuna u iznosu od 400 kuna, umirovljenicima s visinom mirovine od 501 do 1.000 kuna isplatit će se božićnica u iznosu od 150 kuna, dok će se umirovljenicima s visinom mirovine od 1.001 kune do 2.000 kuna isplatiti božićnica u iznosu od 100 kuna.

Sredstva od oko 200 tisuća kuna za isplatu božićnica osigurana su u proračunu Grada Jastrebarskog, a ista će biti isplaćena putem poštanskih uputnica na adresu primatelja. Od 2009. godine Grad je za božićnice ukupno izdvojio više od 1,5 milijuna kuna, a sve kako bi umirovljenicima blagdanske dane učinio još ugodnijima.

Iz gradske uprave podsjećaju da se raznim projektima trudi osobama treće životne dobi omogućiti što bolje uvjete za život. Tako se tijekom godine organiziraju tečajevi informatike, kao i tjelesno vježbanje. Svi tečajevi za polaznike potpuno su besplatni jer sve troškove snosi Grad Jastrebarsko.