Izbornik
Naslovnica Gradovi 280 pregleda
Brodsko-posavska županija

Kada se vijesti svode samo na stanje u zraku, svi investitori nas zaobilaze

Rafinerija nafte Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Problem zagađenja je evidentan, a to ima za posljedicu brojne negativnosti. Još uvijek nije dokazano kolike su štete, ali svakako ima posljedica i samim time što je stvorena negativna slika o cijelom našem području, ističu u županiji

U povodu najnovijeg alarmantnog onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i okolici te visokih koncentracija sumporovodika u zraku zabliježnih 14 dana uzastopno, iz Brodsko-posavske županije oglasili su se priopćenjem u kojem navode kako je kontinuirani smrad kojem su izloženi stanovnici brodskog Posavlja u najvećoj mjeri uzrokovan redovnim radom Rafinerije u susjednom Brodu. Time je znatno narušena kvaliteta života građana, a to što se po kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije o utjecaju na zdravlje govori tek pri znatno većim koncnetracijama štetnih tvari ne predstavlja, kažu, nikakvu utjehu.

- Problem zagađenja je evidentan, a to ima za posljedicu brojne negativnosti. Još uvijek nije dokazano kolike su štete, ali svakako ima posljedica i samim time što je stvorena negativna slika o cijelom našem području. Naravno, kada se vijesti odavde svode samo na stanje u zraku, tada nas potencijalni investitori vjerojatno zaobilaze bojeći se neželjenih posljedica. Pokrenute su aktivnosti i na nivou ministarske i državne razine te svakako inzistiramo na učinkovitijem i bržem rješavanju ovog problema za dobrobit svih nas – navodi se u priopćenju Županijske uprave.