Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Planirani radovi u Bjelovaru

Kanalizacija, nogostupi i novi asfalt

Foto: Bjelovar
U Bjelovaru se trenutačno radi više nego ikada. S jedne strane imamo građane koji su nezadovoljni jer se u njihovim ulicama radi i praši, a s druge one koji jedva čekaju da radovi napokon krenu - kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić

Na području Bjelovara čak 15 ulica je raskopano, a u njima se izvode razni radovi, od vodovodnih i kanalizacijskih pa do električnih, a tu su i nezaobilazna završna asfaltiranja. Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić detaljno je opisao situaciju, ali i  rekao nešto više o planovima vezanim uz detaljnu rekonstrukciju kritičnih lokacija, a dotaknuo se i  brze ceste.

Najveći projekti

– U Bjelovaru se trenutačno radi više nego ikada. S jedne strane imamo građane koji su nezadovoljni jer se u njihovim ulicama radi i praši, a s druge one koji jedva čekaju da radovi napokon krenu. Grad Bjelovar sa svim izvođačima održava redovite sastanke i koordinacije. Imamo aglomeraciju, najveći projekt u povijesti Bjelovara koji je vrijedan 250 milijuna kuna. Težimo praksi da se s asfaltiranjem krene tek dok završe svi prethodni radovi jer bilo bi šteta završiti neku ulicu, a zatim je za koju godinu ponovno raskopati. Aktivno se radi i na drugim područjima, tu mislim na završetak besplatne brze ceste koju radimo u suradnji s Hrvatskim cestama i resornim ministarstvom. O toj se cesti priča posljednjih 20 godina i napokon ćemo je imati krajem 2023. Mnogi negoduju jer će imati samo dva traka, no uvijek ću reći da će biti ista kao i Istarski ipsilon pa, ako je dobra za Istru, bit će dobra i za Bjelovar. No ipak vjerujem da nećemo morati predugo čekati na puni profil ceste – rekao je Igor Brajdić.

U Bjelovaru gotov projekt ‘Vrtići po želji roditelja’ Hrebak: Cijena vrtića 300 kuna

Podsjetio je i na često spominjanu Ulicu don Frane Bulića u kojoj su zamijenjene instalacije, provedena aglomeracija, a uskoro stiže i pješačka i biciklistička staza te dio parkirnih mjesta. Uvijek, tvrdi, gledaju da građani budu što zadovoljniji i da se zadovolje sve njihove potrebe.

Obnovljeno je tako Naselje kralja Petra Krešimira IV., pješačka staza uz stambeni blok kod vrtića na Trgu Antuna Gustava Matoša, 
renovirali su bjelovarski centralni park, ulagali u mjesne odbore, na čemu će aktivno raditi i dalje. U tijeku je izgradnja nogometnog 
stadiona u Bjelovaru i Ždralovima, krenuli su infrastrukturni radovi u Ivanovčanskoj ulici, ubrzo kreće asfaltiranje Ulice Vijenac,  tijekom jeseni i Staroplavnička ulica, Ulica Alojzija Stepinca u kojoj T-com prvo mora završiti svoj dio radova, a na red će doći i nogostup na Križevačkoj cesti.

Čeka se rekonstrukcija

– Podsjetit ću da u nekim prigradskim naseljima, koja su od centra grada udaljena kilometar do dva, do prije dvije godine nije uopće bilo kanalizacije koju sada imaju ili dobivaju Križevačka cesta, Gudovac, Ždralovi, Trojstveni Markovac. U suradnji s Hrvatskim cestama, raspisan je natječaj za sanaciju prometnice u Trojstvenom Markovcu. Znamo da su se građani žalili i to opravdano. Prometnica je sanirana, a sada čekamo na potpunu rekonstrukciju. Hrvatske ceste rade kružni tok u Hrgovljanima, a u suradnji s Hrvatskim vodama radimo šetnicu uz Bjelovacku. Slijede radovi u Ulici doktora Ante Starčevića, Ulici Tome Bakača, Ulici Ivana Gorana Kovačića, Ulici Ive Tijardovića, dijelu Staroplavničke ulice, Ulici Ivana Dončevića, Ulici Mije Bobetka, Ulici kralja Tomislava, Crkvenoj i Ždralovskoj ulici, Ulici Milke Trnine, kao i obnova dijela Prokljuvana i bjelovarskog korza – poručio je Igor Brajdić.