Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poduzetnički inkubator Vinkovci ostvario zacrtane planove i opravdao očekivanja

Kapaciteti Poduzetničkog inkubatora popunjeni

Foto: Vinkovci
– Poduzetnički je inkubator danas popunjen stanarima iz različitih  sfera, od IT sektora, projektiranja, proizvodnje... Većina njih stalno traži dodatne radnike – kaže gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Od dana otvaranja pa do danas vinkovački Poduzetnički inkubator ispunio je, a kako navode iz gradske uprave, i premašio sva očekivanja i predviđanja. U prilog tome govore da su svi kapaciteti odavno u potpunosti popunjeni, a samo u proteklih godinu dana u ovom prostoru bile su 22 tvrtke sa 63 zaposlena.

U isto vrijeme na organiziranim radionicama i okruglim stolovima sudjelovalo je više od 160 poduzetnika s ciljem povećanja svojih poduzetničkih znanja i vještina.

– Ponosan sam na svoj tim što smo uspjeli provesti tako zahtjevan projekt vrijedan čak 21 milijun kuna, uz minimalnu korekciju od samo 5 posto, što znači da smo na kraju ostvarili bespovratna sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna. Najvažnija je ipak činjenica da je Poduzetnički inkubator danas u potpunosti popunjen stanarima iz različitih poslovnih sfera, od IT sektora, projektiranja, proizvodnje do ugostiteljstva. Većina njih ima sve veće potrebe i konstantno traži dodatne radnike – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

On je s ciljem da se informira o poslovnim planovima te iz prve ruke dobije saznanja i čuje prijedloge kako dodatno unaprijediti
njihov odnos posjetio Poduzetnički inkubator i podsjetio da je to bio jedan od prvih velikih projekata njegova tima. Tom prilikom napomenuo je i kako svi poslovni subjekti koji djeluju u sklopu Poduzetničkog inkubatora imaju potporu Grada u nastojanjima da poboljšaju i unaprijede svoje poslovanje, naročito kada su novi projekti i nova zapošljavanja u pitanju.

Inače, vinkovački Poduzetnički inkubator površine je 1861 m², čini ga pet proizvodnih i 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade, konferencijska dvorana od 100 m² i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja također ukupne površine 100 m² te co-working prostor i kantina. Osim prostora, Poduzetnički inkubator stanarima osigurava poslovnu opremu i pruža podršku.