Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ZDRAVI FAST FOOD S NAMIRNICAMA S PLACA

Komunalac otvorio restoran zdrave hrane na ulazu u tržnicu

Foto: Komunalac
Osim sendviča i salata, u Smuteku se nude zdravi napitci – smoothieji koji se pripremaju tek kad ih gosti naruče

Koprivnički Komunalac otvorio je na samom ulazu u Gradsku tržnicu mali restoran znakovita naziva “Smutek – domaći kutek”. Na jelovniku tog restorana, svojevrsnog zdravog fast fooda, naći će se svježe voće i povrće koje su u svojim vrtovima uzgojili prodavači na tržnici. Osim toga, tu su i domaće kobasice i špek iz lokalnih mesnica te sir i vrhnje od podravskih proizvođača.

U cilju poticanja visokoškolskog obrazovanja Redovnim studentima i ove godine subvencioniran prijevoz vlakom

U Komunalcu navode da je to nastavak kampanje poticanja građana da kupuju i konzumiraju domaće svježe proizvode koje na koprivničkom placu mogu kupiti netom nakon berbe.

“Smutek je spoj tradicionalnog i modernog jelovnika kojemu su osnova proizvodi iz našeg kraja, a s obzirom na ubrzan stil života, potrebno nam je svima da se hranimo zdravije, a da obrok pripremimo brzo”, ističu u Komunalcu. Osim sendviča i salata, u Smuteku se nude zdravi napici – smoothieji koji se pripremaju tek kad ih gosti naruče. Za one koji vole konkretniju hranu, tu je nekoliko vrsta doručka s placa.

Natjecanje u Koprivnici međudruštveno natjecanje Lovačka udruga 'Srndać' organizirala natjecanje u gađanju 'glinenih golubova'

– Ideja Smuteka je da posjetitelji mogu kupiti domaću hranu kad dolaze na plac po namirnice – rekla je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, na otvorenju Smuteka.

Članica uprave Komunalca Dubravka Horvat otkrila je pak kako su recepte za zdrave domaće namirnice osmislile kolegice iz Komunalca u suradnji sa zakupcima s Gradske tržnice. Ponuda hrane u Smuteku bit će sezonska i mijenjat će se u skladu s proizvodima koji će biti u ponudi na tržnici.