Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
660. rođendan podravske metropole

Koprivnica - grad bez prireza i s najjeftinijim energentima

Dan grada Koprivnice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Koprivničko gospodarstvo danas čini 52 posto zaposlenih, 51 posto prihoda, 77 posto neto dobiti i 72 posto izvoza Koprivničko-križevačke županije

- Koprivnica je najkvalitetniji grad za život ne samo u Hrvatskoj, nego i šire – ustvrdio je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić (SDP) na svečanoj sjednici gradskoga vijeća u povodu Dana grada odnosno 660. rođendana "podravske metropole".

Istaknuo je i kako je Koprivnica jedan od prvih gradova koje je napustila kriza. Brojčane podatke nije iznosio u svečarskom govoru, ali jest u "Koprivničkom godišnjaku", biltenu koji prigodno izdaje gradska uprava.

- Koprivničko gospodarstvo danas čini 52 posto zaposlenih, 51 posto prihoda, 77 posto neto dobiti i 72 posto izvoza Koprivničko-križevačke županije. Povećan je broj novostvorenih radnih mjesta za pet posto i trendovi rasta su u većini pokazatelja iznad onih na državnoj razini – napisao je v.d. gradonačelnika istaknuvši kako Koprivničanci plaćaju najjeftinije energente u državi, a usto nemaju prireza.

Kao najveći projekt u idućoj godini najavio je revitalizaciju gradskoga parka i obnovu središnjeg trga, a gospodarska vijest svakako će biti otvorenje dviju Belupovih tvornica lijekova.

Na svečanoj sjednici podijeljena su godišnja gradska priznanja zaslužnim Koprivničancima. Počasnim građaninom proglašen je primarijus dr. Krešimir Švarc, dugogodišnji ravnatelj bolnice, a nagradu za životno djelo primio je svećenik Leonard Markač.