Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Računaju na novac iz Nacionalnog plana oporavka

Koprivnica pokreće na Cerinama gradnju bazena za plivanje i rekreativnog bazena za djecu

Foto: Koprivnica
O vrijednosti investicije zasad je nezahvalno govoriti, ali pretpostavlja se da bi sve, ugrubo, moglo stajati između 10 i 15  milijuna kuna

Godinama je projekt vanjskih otvorenih bazena u Koprivnici bio tek na razini ideje, ali je investicija u pravilu odgađana zbog drugih prioriteta poput škola, vrtića i prometnica. Danas je projekt konačno krenuo u realizaciju. Da grad kreće u postupak gradnje vanjskih bazena uz postojeći  sportsko-rekreacijski kompleks sa zatvorenim bazenima Cerine, vidljivo je iz izmjena o planu javne nabave za ovu godinu.

Prvi se put u tom službenom dokumentu spominju i otvoreni bazeni. Prema procjeni, projekti bi trebali stajati oko 250.000 kuna s PDV-om. Prije je Koprivnica planirala gradnju vanjskog rekreacijskog bazena od oko 140 četvornih metara uz manji dječji bazen od 28 kvadrata i posebno vodeno igralište – takozvani spray park – od 150 kvadrata.

 Sad se izrađuju novi projekti prema kojima je u prvoj fazi predviđena gradnja klasičnog vanjskog bazena za plivanje, a u drugoj gradnja rekreativnog bazena za najmlađe. 

O vrijednosti investicije zasad je nezahvalno govoriti, ali pretpostavlja se da bi sve, ugrubo, moglo stajati između 10 i 15  milijuna kuna. Najvažnije od svega – bazeni će biti prijavljeni za financiranje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji je donijela Vlada, a novac za NPOO osiguran je iz proračuna Europske unije.