Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Od iduće godine

Koprivnica povećava iznos potpore za novorođeno dijete

Foto: Robert Mihaljević
Prema prijedlogu, pravo na pomoć, odnosno iznos naknade za opremu djetetu ostvarivat će se u jednokratnom novčanom iznosu u visini 300 eura

Gradske vlasti u Koprivnici odlučile su povećati iznos potpore za novorođeno dijete, a nova odluka stupit će na snagu 1. siječnja iduće godine. Prijedlog odluke upućen je u javnu raspravu nakon čega će se naći na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice, koje je mora potvrditi, što bi trebala biti formalnost s obzirom na to da odluku predlaže gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prema prijedlogu, pravo na pomoć, odnosno iznos naknade za opremu djetetu ostvarivat će se u jednokratnom novčanom iznosu u visini 300 eura. Gradske su vlasti naknadu za svaku novorođenu bebu ove godine najprije podigli na 2000 kuna, a sad će ona 
iznositi 2260 kuna. Naknada za bebe preklani je iznosila 1500 kuna, što znači da će Koprivnica u godinu dana iznos povećati za oko 50 posto.

Lani je, podsjećamo, i donesena izmjena odluke kojom se osigurava besplatan smještaj trećeg djeteta u vrtiću ili obrtu za čuvanje. Dotad je treće dijete besplatan smještaj imalo samo ako su i starija braća i sestre bila polaznici vrtića ili obrta za čuvanje djece.
Uz to, besplatan smještaj djece u vrtiću ili kod dadilja dobile su i poduzetnice početnice. Žene koje odluče otvoriti vlastiti posao imat će za svoju djecu osiguran besplatan smještaj u prvoj godini poslovanja.