Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Međunarodno priznanje

Koprivnica ušla u elitno društvo najpoznatijih povijesnih gradova

Renesansni festival
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Jedna od atrakcija ove godine bit će labirint u kojem će posjetitelji moći prolaziti i tražiti izlaz. Uskoro će biti objavljena glavna tema

Na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu Renesansni festival dobio je zlatnu plaketu “Plautilla” u kategoriji najboljeg turističkog proizvoda, za kreativnost i kvalitetu interpretacija kulturne i povijesne baštine, i to kao jedini nagrađeni projekt u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Koprivnica je tako ušla u društvo poznatih europskih povijesnih gradova.

Renesansni festival Turizam Novo priznanje 'Renesansnom festivalu' i TZ-u

Još nisu dovoljno prepoznati

Nagradu je preuzeo Renato Labazan, direktor TZ-a i autor manifestacije. – Ovo je još jedna u nizu nagrada posljednjih godina koje je Renesansni festival dobivao na nacionalnoj, a evo ovaj put i na međunarodnoj razini. Nagrada nam je važna jer su Renesansni festival i prezentaciju povijesne baštine i činjenica prepoznali ljudi koji dolaze iz povijesnih gradova. Za Koprivnicu ne možemo reći da je povijesni grad, imamo malo povijesnih, atraktivnih građevina. Bez obzira na to pokazali smo da možemo napraviti prezentaciju i projekt kakav nema nijedan grad u Hrvatskoj, čak ni oni sa svjetski poznatim povijesnim građevinama – kaže R. Labazan.

Kako to obično biva, manifestacija još nije dovoljno prepoznata na lokalnoj razini, ne samo u Koprivnici, nego i u Podravini, pa i cijeloj sjevernoj Hrvatskoj.

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever Studiranje Dan otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever

Kompleksna organizacija

– Više se na sjeveru govori o manifestacijama koje se temelje na koncertima, nego o ovakvoj koja je kompleksna i za koju treba jako puno snage da se organizira – ističe. Ovogodišnji Renesansni festival imat će, kao i svake godine, nove atrakcije neviđene u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Jedna od njih bit će labirint u kojem će posjetitelji moći prolaziti i tražiti izlaz.

– Odlučili smo podići pravi labirint i prema prvim reakcijama vidimo da će biti vrhunska atrakcija, ne samo za mlade nego i za sve dobne skupine jer nešto slično u Hrvatskoj ne postoji. To nije jedina novost. Uskoro ćemo objaviti i glavnu temu Renesansnog festivala, nešto čega nema na sličnim manifestacijama u Europi – kaže. Dvanaesti Renesansni festival prošlog je kolovoza u četiri dana posjetilo više od 40.000 ljudi, a glavna tema bila je "Kopriva i eliksiri".

Mišel Jakšić u obilasku budućeg prostora za Latice na području Kampusa Gradonačelnik Jakšić obišao lokaciju budućeg prostora Latica