Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Počela središnja zimska manifestacija

"Koprivnička bajka" sa 16.000 lampica i – Alejom uzdisaja

'Koprivnička bajka'
1/5
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
U ponudi kobasice u tijestu od koprive, germknedle s pekmezom...

Počela je nova "Koprivnička bajka". Do kraja prosinca građane i goste očekuje niz kulturnih i zabavnih događanja.

– Koprivnička božićna bajka koja se u protekla dva izdanja pokazala kao pun pogodak, iz godine u godinu ima povećan broj posjetitelja, ali i partnera, te svih onih koji nude svoje sadržaje i proizvode i time ovo božićno vrijeme u Koprivnici čine posebnim.

Advent u Tkonu “ADVENT U NAŠEM MISTU” Kuhano vino, fritule, domaća glazba, radionice za djecu na tkonskom adventu

Neki programi opet se sele i vraćaju na Zrinski trg. I klizalište se vraća na Zrinski trg jer ove godine je, među ostalim, i 15. obljetnica klizališta i klizanja u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić, uvjeren da će ovogodišnja "Koprivnička bajka" biti najveća do sada.

Otvorenje je bilo u petak. Bogat program prati i dekoracija.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

– Grad će biti osvijetljen s više od 16.000 lampica, a ima i dosta novih dekoracija. U parku ćemo imati posebno uređenu Aleju uzdisaja, kojom će se moći prošetati najmlađi, ali i oni stariji koji žele dašak romantike u ovo blagdansko vrijeme – istaknula je članica uprave Komunalca D. Horvat.

Kuća Djeda Mraza

Posebno ukrašene kućice s unikatnim suvenirima i božićnim ukrasima, bogata gastronomska ponuda poput kobasica u tijestu od koprive, germknedle s Podravkinim pekmezom od šljiva i linoladom, te razna jela od koprive..., sve to je dio ovogodišnje manifestacije.

Božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje Koprivnica Božićni ručak i pokloni za za korisnike Pučke kuhinje

Na pozornici i u kupoli na glavnom gradskom trgu svakodnevno će biti organiziran glazbeni i kulturno-umjetnički program, a za djecu će Paviljon biti pretvoren u kuću Djeda Mraza.

"Koprivnička bajka" završit će dočekom Nove godine na glavnom gradskom trgu, gdje će svirati glazbeni sastav Gazde.

‘Turbo’ program bez laganica

– Pripremili smo program koji će biti “turbo”, nećemo svirati nikakve laganice, nego će to biti rasplesani doček Nove godine na kojem ćemo spojiti četrdesetak najboljih pjesama, a predstavit ćemo i dvije, tri najnovije pjesme. Drago mi je što u godini u kojoj obilježavamo 25 godina karijere za Novu godinu sviramo upravo u srcu Podravine, gdje smo nekad davno i počeli održavati velike koncerte – rekao je na predstavljanju programa Marko Bujanović iz Gazdi.

Partneri Gradu Koprivnici u organizaciji manifestacije su Podravka, Belupo, Podravska banka, Komunalac, Carlsberg Croatia, Hartmann, Bašići, Društvo Naša djeca, Muzej grada Koprivnice – galerija Mijo Kovačić i Turistička zajednica grada Koprivnice.

Ledene skulpture koje su izradili članovi Udruge Slama Advent Ledene skulpture u Vinkovcima