Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Javna tvrtka

Koprivničke vode dobile peteročlani NO

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Jedini koji nije iz Koprivnice je Roko Andričević, koji na Fakultetu građevinarstva u Splitu predaje predmete iz područja hidrotehničkih građevina i iskorištavanja vodnog potencijala

Gradsko vijeće Koprivnice na prošlotjednoj je sjednici podržalo izbor članova Nadzornog odbora javne gradske tvrtke Koprivničke vode koja dosad nije imala to tijelo. No zbog projekta aglomeracije i najavljenih spajanja lokalnih vodoprivrednih tvrtki odlučeno je da se Koprivničke vode pojačaju stručnjacima za te velike izazove.

Predloženo je, tako, da u Nadzorni odbor gradske tvrtke uđu koprivnički pročelnik za financije Zdravko Punčikar, sveučilišni profesor i bivši zamjenik ministra Roko Andričević, bivša direktorica koprivničke tvrtke Hartmann Melita Bači i bivša gradska pročelnica za urbanizam Jasna Golubić. Obje kandidatkinje trenutačno su u mirovini.

Petog člana NO-a pak bira pak radničko vijeće i on će biti predstavnik zaposlenika.

Andričević jedini nije iz Koprivnice. On je profesor na splitskom sveučilištu, a u doba Vlade Zorana Milanovića bio je SDP-ov zamjenik ministra znanosti i obrazovanja. Na fakultetu građevinarstva u Splitu predaje predmete iz područja hidrotehničkih građevina i iskorištavanja  vodnog potencijala.

Gradsko vijeće pozitivno se očitovalo o predloženim kandidatima koje je potom na dužnost imenovao gradonačelnik Koprivnice kao jedini član Skupštine društva.

– Roko Andričević je stručnjak u svojem području i mi kadra takvog profila u Koprivnici jednostavno nemamo. S druge strane, dobro je uza sebe imati nekog tko je poveznica s Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom, a Andričević je upravo to – objasnio je gradonačelnik Jakšić.

I drugi članovi Nadzornog odbora imaju bogato iskustvo u svojem području djelovanja.