Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
humanitarna i socijalna djelatnost

Koprivnički Crveni križ donio plan rada za sljedeću godinu

Crveni križ
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je redovnu izvještajnu Skupštinu

GD CK Koprivnica u Planu rada za 2018. godinu nastavlja s provođenjem svojih aktivnosti i javnih ovlasti. Ravnateljica Adela Sočev je navela kako je, uz redovne poslove u gradskoj kuhinji, prvoj pomoći i radu s mladima, posebice u školama, naglasak na humanitarnim i socijalnim djelatnostima. Tome će pridonijeti projekt Volimo volontiranje, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg će se prikupljati donacije, a isto tako je izrazila nadu da će GD CK Koprivnica i u narednoj godini, u partnerstvu s GD CK Čakovec, sudjelovati u FEAD projektu kroz koji je u 2017. godini osigurano i podijeljeno oko 8.000 paketa hrane i higijene osobama u potrebi na području Koprivnice i 11 okolnih općina.

Darivanje krvi također je jedna od istaknutijih djelatnosti GD CK Koprivnica s kojom će se nastaviti u organizaciji više akcija nego u ovoj godini i planom prikupljanja oko 6.000 doza krvi kao i dosadašnjih godina. GD CK Koprivnica planira u narednoj godini riješiti pitanje skladišnog prostora ako se za to ukaže prilika jer bi to bila investicija neophodna za daljnje funkcioniranje, priopćili su iz gradske uprave.

Na Skupštini su bili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja.

- Želim vam da imate čim više posla s educiranjem volontera, u radu s mladima i prikupljanjem krvi, a čim manje posla u Pučkoj kuhinji jer će to značiti da naš grad postaje sve razvijenije mjesto za ugodan život - naglasio je u svom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Hvala vam na svemu dobrome što činite jer time činite i boljom cijelu zajednicu - istaknula je Željka Koluder Vlahinja pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije.