Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Akcija Čistoće

Korisni otpad donesite na Korzo i osvojite ulaznice za kazalište

Razvrstavanje otpada
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Akcijom se želi naglasiti važnost odvajanja otpada iz kućanstva i njegovog pravilnog zbrinjavanja.

Onaj građanin koji donošenjem dviju vrećica raznog korisnog otpada u petak s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke bude sudjelovao u akciji Komunalnog društva Čistoća ''Donesi otpad, plati upad'', bit će nagrađen s dvije ulaznice za jednu od predblagdanskih predstava Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. Akcijom se želi naglasiti važnost odvajanja otpada iz kućanstva i njegovog pravilnog zbrinjavanja, stoji na stranicama grada Rijeke.

Edukativnu akciju ''Donesi otpad, plati upad'' predstavili su pomoćnica direktora KD Čistoća Jasna Kukuljan, tehnologinja zaštite okoliša KD Čistoća Danijela Matejčić Miletić i službenik za odnose s javnošću KD Čistoća Milan Zagorac. 
 
Ista će se održati u petak 18. studenoga s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke, a svaki građanin koji donese dvije vrećice raznog korisnog otpada poput papira i staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže, koji se može odložiti u plave, žute i narančaste spremnike Otpadnike, zauzvrat će dobiti dvije ulaznice za jednu od predblagdanskih predstava HNK Ivana pl. Zajca. One su sljedeće: Gostioničarka Mirandolina koja će se održati 26. i 29. studenoga, Orašar koji će se održati 16. prosinca i Božićni koncert 21. prosinca. KD Čistoća je osiguralo 200 ulaznica za 100 sudionika akcije.    
  
Uz pomoć djelatnika Čistoće, otpad će biti moguće pravilno odložiti u otpadnike smještene na mjestu održavanja edukativne akcije na Korzu. Važno je istaknuti da doneseni otpad mora biti uredan, čist, ispražnjen od sadržaja i suh.  
  
Komunalno društvo Čistoća ovom edukativnom akcijom želi naglasiti važnost ispravnog odvajanja otpada u kućanstvima – papira i staklene, metalne, plastične te višeslojne (tzv. tetra) ambalaže, koju je moguće odložiti u brojnim spremnicima Otpadnicima smještenima na ulicama našeg grada. 
  
Uvođenje integriranog sustava odvojenog prikupljanja otpada KD Čistoća započelo je početkom 2014. godine, a u potpunosti je implementirano početkom 2015. godine postavljanjem ukupno 7500 vizualno obilježenih spremnika za odvojeno prikupljanje ovih vrijednih vrsta otpada na cijelom području djelovanja KD Čistoća. 
  
Uz dva reciklažna dvorišta, dva mobilna reciklažna dvorišta i poluukopane spremnike, što građanima omogućuje jednostavnije zbrinjavanje otpada, KD Čistoća je u svakodnevni rad uvelo i vozila sa smanjenom ili nultom emisijom štetnih plinova.