Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
održana edukacija u školama

Kroz projekt 'Znanje kao dar' nabavljena vrijedna oprema

Projekt Znanje kao dar
Foto: Grad Koprivnica
Škole su dobile jednu pametnu ploču sa širokokutnim projektorom, tri laptopa i dva tableta te softver za pametnu ploču namijenjen radu s darovitim učenicima

U koprivničkim osnovnim školama održane su edukacije nastavnika i stručnih suradnika o korištenju opreme nabavljene kroz projekt Znanje kao dar. Na edukacijama je sudjelovalo šestero nastavnika po svakoj školi, ukupno njih 18 i jedan stručni suradnik po svakoj školi, ukupno njih troje.

Polaznici su tijekom edukacije imali priliku naučiti kako koristiti pametnu ploču i pripadajući softver u radu s darovitim učenicima.

Svaka škola dobila je jednu pametnu ploču sa širokokutnim projektorom, tri laptopa i dva tableta te softver za pametnu ploču namijenjen radu s darovitim učenicima. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 123.686 kuna.

Projekt Znanje kao dar provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te je sufinanciran kroz Europski socijalni fond. Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola Đuro Ester, Osnovna škola Braća Radić i Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski.

Osnovni cilj projekta je doprinos sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima u osnovnim školama kroz jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova na području grada Koprivnice. Ukupna vrijednost projekta je 996.454,83 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 773.425,94 kuna, a provodit će se 18 mjeseci, priopćili su iz Grada Koprivnice.