Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
javna rasvjeta

LED rasvjeta poboljšat će kvalitetu života i povećati sigurnost u prometu

LED javna rasvjeta rezultirat će energetskim uštedama koje će na godišnjoj razini iznositi više od 75 posto
Foto: Jastrebarsko
U samo nekoliko mjeseci na području grada i okolnih naselja zamijenjene su 3444 svjetiljke javne rasvjete

Sve svjetiljke javne rasvjete na području Grada Jastrebarskog zamijenjene su energetski učinkovitim LED svjetiljkama u projektu koji se financira energetskim uštedama koje će na godišnjoj razini iznositi više od 75 posto. Na području grada i gradskih naselja zamijenjene su 3444 svjetiljke u samo nekoliko mjeseci.

– Zamjenom zastarjele i neadekvatne rasvjete suvremenim rasvjetnim tijelima postiže se zadovoljavajuća rasvijetljenost i znatno smanjuje potrošnja električne energije te emisija ugljikova dioksida. Ukupna vrijednost ugovorene usluge iznosi 1,5 milijuna eura plus PDV, a projekt se u potpunosti financira putem ESCO modela – kažu u Gradu i dodaju da Grad pružatelju usluge koji je odabran nakon provedenog postupka javne nabave, a radi se o Petrolu, plaća mjesečnu naknadu temeljem ušteda na električnoj energiji. Realizacijom ovog projekta Grad Jastrebarsko će godišnje smanjiti potrošnju električne energije za više od 75 posto, čime će se pokriti svi troškovi provedbe projekta. Gradonačelnik Zvonimir Novosel pojašnjava kako je ovo još jedna u nizu mjera koje provodi Grad, a sve s ciljem podizanja kvalitete infrastrukture uz brigu o zaštiti okoliša.

– Zamjena sustava javne rasvjete poboljšat će kvalitetu života u naseljima, povećati razinu sigurnosti u prometu, a najvažnije je reći da se sve to financira kroz uštede energije, bez dodatnog opterećenja za gradski proračun, odnosno građane Jastrebarskog – rekao je Novosel i dodao kako se ovim projektom mijenjaju postojeće svjetiljke, a daljnja izgradnja sustava javne rasvjete nastavit će se nakon provedbe projekta. 

Ukupno su na području Jastrebarskog dostupna 693 kreveta. Posjetitelji će u Jastrebarskom rado uživati u različitim sportskim događanjima, ali i rekreativnim i sportskim sadržajima poput planinarenja, biciklizma, ribolova i slično TURIZAM U JASTREBARSKOM Rekordne turističke brojke – za 40.000 noćenja zaslužni lokalni iznajmljivači Javna rasvjeta Jastrebarsko Uređene prometnica i nova rasvjeta na jaskanskim ulicama Kroz sva tri dana posjetitelji su uživali u vinskim radionicama koje su održane u Žitnici Posjetitelji uživali u vinima, ambijentu i programu Trideseti rođendan Dana vina s novim, modernijim konceptom