Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zbog nezakonite naplate

Lemaić od Duspare traži smjenu uprave Vodovoda

Mirko Duspara
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Vodovod je pet i pol mjeseci građanima protuzakonito naplaćivao naknadu za zaštitu voda po cijeni od 1,35 kuna umjesto 0,27 kuna po kubnom metru, oštetivši ih tako za oko 1,3 milijuna kuna

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Slavonskog Broda Slavica Lemaić od aktualnog je gradonačelnika Mirka Duspara zatražila da zbog nedavne afere u brodskom Vodovodu smijeni Upravu i Nadzorni odbor ove tvrtke. Naime, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je kako je Vodovod pet i pol mjeseci građanima protuzakonito naplaćivao naknadu za zaštitu voda po cijeni od 1,35 kuna umjesto 0,27 kuna po kubnom metru, oštetivši ih tako za oko 1,3 milijuna kuna.

- Protupravnom naplatom prekršen je Zakon o zaštiti potrošača po dva članka, za što su propisane novčane kazne u iznosu od 10.000 do 100.000 kuna te od 5.000 do 15.000 kuna. Postavljam pitanje gradonačelniku tko će platiti kaznu za protuzakonito postupanje uprave Vodovoda, građani ili "stručna" dvočlana uprava, koju čine inženjeri građevinarstva i elektrotehnike – kazala je Lemaić.