Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U vrtiće upisano 263 djece

‘Među gradovima smo koji bilježe najveći porast vrtićaraca’

Foto: Grad Zaprešić
Gradonačelnik Željko Turk ističe da će prema statističkim predviđanjima Zaprešić uskoro premašiti broj od 30 tisuća stanovnika među kojima je sve više mladih obitelji

Nakon rezultata istraživanja o broju upisanih prvašića u ovoj školskoj godini, portal gradonačelnik.hr analizirao je i podatke o broju djece upisane u vrtiće. U istraživanju je sudjelovalo 104 od ukupno 128 gradova, a među deset gradova koji bilježe najveće povećanje broja vrtićaraca, gledajući u apsolutnim brojkama, nalazi se i Zaprešić. Tako je u zaprešićke vrtiće krenulo 263 djece, što je 28 više upisanih u odnosu na godinu ranije.

sve popularnije ulje Prvi bučomat otvoren u Zaprešiću, potražnja sve veća

– Uz to što se, prema istraživanjima, Zaprešić danas nalazi u samom vrhu prema indeksu razvijenosti te je među najboljim hrvatskim gradovima po kvaliteti života i ulaganjima u obrazovanje, lijepa je vijest da se nalazi i među top 10 gradova koji bilježe porast broja djece upisane u vrtiće. Vjerujem da je i to rezultat kontinuiranog i odgovornog ulaganja kojim se ostvaruju pretpostavke potrebne za kvalitetno i ugodno življenje – komentirao je gradonačelnik Željko Turk.

Istaknuo je i da su kontinuiranim ulaganjem Grada u komunalnu i prometnu infrastrukturu, zdravstveni nadstandard, sport, kulturu, obrazovanje, a zatim i stvaranjem preduvjeta za daljnji razvoj gospodarstva, u Zaprešiću ostvarene sve pretpostavke potrebne za kvalitetno i ugodno življenje. Danas Zaprešićani imaju sve u svome gradu, a zadovoljavajuća razina sigurnosti, povoljan geoprometni položaj i blizina hrvatske metropole svakako su dodatne prednosti koje Zaprešić čine mjestom poželjnim za život.

– Prema statističkim predviđanjima, Zaprešić bi uskoro mogao premašiti broj od 30 tisuća stanovnika. Posebno me veseli što sve više mladih obitelji prepoznaje naš grad kao odgovarajuće mjesto za život pa stoga nije iznenađujuće da će se najveći dio ulaganja u gradu i ove godine odnositi upravo na poboljšanje uvjeta obrazovanja – zaključuje zaprešićki gradonačelnik Turk.