Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Iz Hrvatske i Slovenije

Memorijal bana Josipa Jelačića okupio više od 2500 vatrogasaca

Vatrogasci, Zaprešić
Foto: Grad Zaprešić
Grad Zaprešić već 15 godina dovodi vatrogasce iz cijele Hrvatske

Ovogodišnji Memorijal bana Josipa Jelačića, 15. po redu, okupio je više od 2500 vatogasaca te 80 vatrogasnih društava iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije.

Natjecali su se vatrogasci koji su na općinskim, županijskim i državnim prvenstvima osvojili zapažene rezultate, a ovim memorijalom završena su natjecanja u ovoj godini, izvijestili su iz Zaprešića.

- Ovakva natjecanja su vrlo važna za vatrogastvo u Republici Hrvatskoj jer tako vatrogasci stječu određene brzine, znanja i vještine te pokazuju što su radili tijekom godine. Za grad Zaprešić je ovo svojevrsna promocija, jer već 15. godinu zaredom u grad dovodimo vatrogasace iz cijele Hrvatske, a ovo natjecanje kruna je sezone - istaknuo je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaprešića.

Memorijal je otvorio gradonačelnik Željko Turk istaknuvši kako Grad, u okviru svojih proračunskih  sredstava, redovno potpomaže rad profesionalnog, ali i dobrovoljnog vatrogastva.

Na Memorijalu su se izvodile vatrogasne vježbe 3-1-A prema važećem pravilniku te dvije vježbe bez štafetne utrke. Umjesto štafete, organizirano je prigodno povlačenje konopa koje ne ulazi u rezultat vatrogasnih vježbi. Sve natjecateljske desetine dobile su Priznanja Memorijala bana Josipa Jelačića, a pobjedu je ove godine odnio DVD Bobovec 1.