Izbornik
Naslovnica Gradovi
Priznanja povodom Dana grada

Milan Bandić dobio nagradu za gospodarski napredak Novske

Milan Bandić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Osim zagrebačkog gradonačelnika, priznanja povodom Dana grada dobila je Radio postaja Novska, dr. Jozo Marević, Zdravko Horvat, Živko Sajko, Glazbena škola u Novskoj, novinar Željko Dolgoš, učenik Marko Martinović te Vlado Žižak

Uručena su priznanja na jučerašnjoj (utorak) svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novske, povodom Dana grada. Plaketa Grada Novske dodijeljena je Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, za izniman doprinos u razvoju kontinentalnog turizma i veliki doprinos ukupnom gospodarskom napretku na području Grada Novske, te Radio postaji Novska, za značajan doprinos u oblasti informiranja iz svih područja društvenog i političkog života na području Grada Novske i šire.

Plaketa za životno djelo uručena je dr. Jozi Mareviću iz Zagreba, Zdravku Horvatu za izniman doprinos u području glazbene i likovne kulture te Živku Sajku za izniman doprinos u području kulture, zavičajne dokumentarne fotografije, muzejske zbirke i arheoloških nalaza. Pismena priznanja dobila su Glazbena škola u Novskoj, novinar Željko Dolgoš za uspješan višegodišnji novinarski i publicistički rad te za djelovanje u udrugama Grada, učenik Glazbene škole Marko Martinović, za značajne zasluge i rezultate u oblasti glazbene kulture. Povelju humanosti primio je Vlado Žižak za izniman doprinos kulturnim vrijednostima na području Grada Novske i Hrvatske te za nesebičan humanitaran rad.